Eagle River
25 september ~ 2 oktober 2004

Zaterdag 25 september beetje kalm aan gedaan, omgeving van ons nieuwe B&B verkend en boodschappen gedaan bij Fred Meyer. Het had zelfs gesneeuwd die nacht. De bomen waren zwaar geworden van de sneeuw, dus de mensen waren druk bezig het er af te slaan.  Wij vonden het wel een prachtig gezicht. Helaas waren de Chugach mountains daardoor minder zichtbaar, maar ja.

Zondag 26 september gingen we op visite bij een vriendin in Palmer. De bergen waren niet goed zichtbaar vanwege het 'slechte' (sneeuw en regen) weer, maar toch was het een mooie route. Heen via Glenn Highway en terug via Old Glenn Highway. Gestopt bij Eklutna en even de indianenbegraafplaats bezocht - mooi gezicht die gekleurde kistjes. Daarna nog even naar Eklutna Lake.

Maandag 27 september moesten we eerst krabben voordat we op weg konden naar Portage. Het was de hele dag stralend mooi weer. We blijven het zeggen - het was een hele mooie route om te rijden. Geregeld gestopt voor foto's en outhouses:-)
Bij Portage Lake aangekomen zagen we dat er een groot stuk ijs lag. Het bleek er nog maar net liggen, door een storm de vorige nacht afgebroken van Portage Glacier. Zo groot als een huis werd er gezegd. Het bezoekers centrum is heel erg de moeite waard om aandacht aan te besteden.
Daarna nog even snel door Big Game Alaska gereden. Hier worden zieke dieren en weesjes opgevangen en goed verzorgd.

Dinsdag 28 september begon met regen en later op de dag natte sneeuw. Boodschappen gedaan en lekker de open haard aangehad. Aan het eind van de middag toch even naar buiten, richting Eagle River Nature Center. Hoe dichter bij we kwamen hoe meer sneeuw. Hier hebben we de Rodak Trail gelopen 1.2 kilometer,  niemand te zien, behalve bevers en eenden. Het was een prachtig plaatje zo met die sneeuw.

Woensdag 29 september
zijn we even langs het visitor center geweest en een stukje coastline gelopen, James Cook monument 'bezocht', veel regen gehad deze dag. Thuisgekomen moesten we onze tas inpakken, want het zat er weer bijna op.

Donderdag 30 september verlieten we ons Chaletje om 11 uur en gingen we tijd verdrijven in Anchorage. Eerst naar het Experience Theatre en daarna door naar het Museum of History en Art. Echt een heel informatief en mooi museum en ook in het winkeltje veel te vinden over de Native Americans etc.  Rond een uur of 5 rolstoel weer ingeleverd en door naar het vliegveld.

Vrijdag 1 oktober onze vlucht vertrok vroeg in de ochtend - namelijk om 0.50am. We vlogen via Seattle en Washington terug naar Amsterdam. Alles ging dit keer goed.

Zaterdag 2 oktobe
r kwamen we s'ochtends om half 7 aan op Schiphol. Daar nog even koffie gedronken en toen zat het er weer op en gingen we terug naar huis.

Alaska is grandioos,
aan te bevelen voor ieder die van de weidse natuur houdt.


Intro

Dag 1-4

Dag 5-10