Anchorage
15-18 september 2004

Woensdag 15 september  om 11.10 am vertrokken wij vanaf Schiphol, via Chicago en Denver naar Anchorage. Wij vlogen met United Airlines. Doordat we in Chicago door de douane moesten, misten we nét onze aansluiting naar Denver. United Airlines bood ons toen een rechtstreekse vlucht naar Anchorage aan. Wij arriveerden daar rond 10 uur 's avonds. Gelukkig werden wij opgehaald door ons hotel - Executive Suites - en konden éindelijk gaan slapen. Hier verbleven hier drie nachten. Het was een goed onderkomen, evenals het ontbijt.

Donderdag 16 september hebben we het rustig aan gedaan, wat boodschapjes bij Fred Meyer gehaald en langs Lake Hood gelopen.

Vrijdag 17 september werden we om 7.30 opgehaald van het hotel en na 2½ uur rijden kwamen we aan in Seward. Daar begon onze Glacier Tocht. We hebben zeeleeuwen, bald eagles, zeeotters, walvissen en veel gletsjers gezien. Op onze tocht voer hij wel erg snel en dat was voor ons een minpuntje.
Na ruim 7 uur op het water gevaren te hebben, hadden we weer vaste grond onder de voeten. Op de terugreis, met de bus naar Anchorage, nog mooie dall sheep en beluga's gezien. Het was een hele mooie rit (Seward Highway).

Zaterdag 18 september werden we afgezet bij het treinstation. Hier namen we de trein naar Fairbanks, die in de winter maar één keer per week vertrekt.
Het was een hele mooie 12 uur durende treinrit. We genoten enorm van de natuur. De trein stopte zelfs als er mooie foto's gemaakt konden worden en als er wild te zien was. Dat was erg grappig.
Het was zeker de moeite waard. In Fairbanks werden we opgehaald door de mensen van het B&B waar we geboekt hadden. Onze gehuurde rolstoel was al op dit adres gebracht, erg fijn.


Intro

Dag 5-10

Dag 11-17